Denne MC-klassen selger best i Norge

Salgsstatistikken for nye motorsykler viser at nakne sykler uten kåpe er mest populært i Norge.

Billetter til MC-messen kjøper du raskest på nett, se priser og kjøp billetter her »

Markedssegmentet som Motorsykkelimportørenes Forening (MCF) kaller classic/naked er det ledende segmentet uansett type motorsykkel med en markedsandel på hele 35,7%. På en god andreplass følger segmentet offroad/enduro med en markedsandel på 30,2%. Deretter er det et langt hopp ned til tredjeplassen som innehas av segmentet sporttourer som har en markedsandel på 11,0%. Tallene vi refererer gjelder for tung MC, men den samme trenden er enda sterkere i favør classic/naked når vi snakker om mellomtung og lett MC.

Hva er det som gjør at classic/naked har en suveren ledelse på salgsstatistikken?

Den rene fornuft vil nok mange i og utenfor bransjen hevde. Den rene fornuft kan oversettes til at sykler av denne typen har oppreist kjørestilling, er lettkjørte med stort bruksområde og har gunstig pris og lave forsikringspremier. Legg så til at det er mange utenfor kretsen av tradisjonelle motorsykkelentusiaster som er i ferd med å oppdage motorsykkelens store fleksibilitet i et hektisk trafikkbilde og rett og slett kjøper en classic/naked sykkel for å bruke den som pendlerkjøretøy til og fra arbeid og til rekreasjon på fine dager og ferieutflukter.

Synlig motor

I tillegg til de rent praktiske aspektene ved classic/naked syklene har det vært en trend de siste årene at en «ekte» motorsykkel skal ha synlig motor og at sykkelen skal være fri for overdreven bruk av stylingdetaljer, men samtidig være spennende og ha god komfort og fine kjøreegenskaper. Dette finner du typisk hos en classic/naked sykkel.

Mange modeller å velge mellom

Alle motorsykkelprodusentene enten de holder til i Europa, Japan eller USA har i dag flere modeller innenfor classic/naked segmentet å tilby sine kunder. Modellmangefoldet er så rikt at den kan være vanskelig for en ikke-ekspert å se skogen for bare trær.

Alle importørene på MC-messen

Besøker du Lillestrøm og MC-messen 2019 på Norges Varemesse i perioden 29-31. mars kan du se alle modellene bransjen har å tilby under et og samme tak og du kan ta og føle og prøvesitte av hjertens lyst for å gjøre deg opp din egen mening om hva som er det rette valget for deg. Her vil du også treffe fagfolk og entusiaster i skjønn forening som alltid vil være klare til å gi deg gode råd.

Billetter

Billetter til MC-messen kjøper du raskest på nett, se priser og kjøp billetter her »

Share this: