MC-nyheter 2018: Yamaha

Nå er MC-sesongen 2018 i full gang i store deler av Norge. I denne artikkelserien presenterer vi årets nyheter fra de ulike MC-produsentene. Vi har valgt å ta for oss nyhetene for tung MC i alfabetisk rekkefølge (etter produsentenes navn). Noen av modellene var blant nyhetene i 2017, men hovedleveringen kom ikke før i år, så vi har tatt dem med i årets nyhetsoversikt.

Tekstene er hentet fra MC-avisa 1-18/Norsk MC-katalog 2018. Alle priser er NOK og eks. lev.omk. Alle priser er fra kr. Forbehold om feil og endringer.

Yamaha MT-07

MT-07 selger knallhardt, og årsakene er innlysende: Hyggelig pris og masse sykkel for pengene. Sykkelen leverer når det gjelder kjøreglede, ytelse og utseende, og i tillegg har den konkurransedyktig pris. Motoren er en 689 cc parallelltwin med 270-graders veiv, og den er bærende element i stålrørrammen. Fjæringen er teleskopgaffel foran og monodemper bak. Eksosanlegget er pent plassert midt under sykkelen, og det er lagt vekt på å få tyngdepunkt langt frem for å gi autoritet til framhjul. Årets modell har fått nytt karosseridesign og «luftinntak» med nytt design. Frontlykten er også ny. Baklykten er i samme stil som på MT-09. Framgaffelen har mer sportslig innstilling, og bakdemper er utstyrt med justerbart forspenn. Leveres også i A2-versjon. Veil. pris kr. 99.900,-. Bilde, se øverst i artikkelen.

Yamaha Tracer 900
Tracer 900 er en kapabel og artig sportstourer som blant annet får nye karosserideler for 2018. Nytt sete gir økt komfort for fører og passasjer, og halvkåpe og en justerbar, ny og større vindskjerm beskytter mot været. Ny svingarm gir forbedrede touringegenskaper. Den tresylindrede motoren drar godt gjennom hele turtallsregisteret og har et lydbilde som er avhengighetsskapende. Praktiske saker som midtstøtte, 12V-uttak, veskefester på bakramme og tretrinns justerbar Traction kontroll er standard. Slipperclutch med servo hører også med. Hovedlysene er LED, og instrumentpanelet er matrix flerfunksjon. Tre Drive modes er på plass, slik at du kan tilpasse motoreffekt etter ønske. 18 liters bensintank gir god rekkevidde, og ergonomien kan justeres til å passe dine behov. Veil. pris kr. 157.900,-.

Yamaha Tracer 900 kan prøvekjøres på MC-messens Vårmønstring 2018
Yamaha Tracer 900 kan prøvekjøres på MC-messens Vårmønstring 2018

Yamaha YZF-R1 / M
Disse to modellene gjør nytte av Yamahas MotoGP-satsing. Crossplane-motoren har titan råder, titan eksos og en luftboks på hele 10,5 liter, men det viktigste er elektronikken. Blant godsakene finner du seksaksers Inertial Measurement Unit som gir deg kontroll over traction, slipp, forhjulsløft, bremsing og rivstart. Motor modes og Quickshift er standard. Rammen er en deltaboks av aluminium med magnesium-bakramme, og hjulene er støpt i magnesium. 2018 YZF-R1M får Øhlins mest avanserte dempersystem, Smart EC 2 ERS. Dette samarbeider med IMU for å optimalisere demping foran og bak. Oppdatert QSS fikser også nedgiring og er standard på begge modeller. Yamaha har også forbedret LIF til å gi bedre kontroll under aks og eliminere uønsket framhjulsløft. Veil. pris fra kr. 273.900,-.

Yamaha YZF-R1 kan prøvekjørekjøres på MC-messens Vårmønstring 2018
Yamaha YZF-R1 kan prøvekjørekjøres på MC-messens Vårmønstring 2018

Yamaha XT1200ZE Super Tenere / Raid Edition
Super Ténéré har vært med noen år, men har fremdeles det meste av det som kreves av en adventuresykkel: Momentsterk og villig motor, langslag fjæring, god elektronikkpakke, oppreist og komfortabel ergonomi og tøft utsende. 112 hk og 117 Nm gir sykkelen autoritet – enkelt kontrollert ved hjelp av trestegs Traction kontroll. På langtur kan du slappe av og la cruisekontroll holde farten. Harde nedbremsinger skjer effektivt ved hjelp av Unified Brake System og ABS. Justerbart sete og vindskjerm hjelper å tilpasse komforten. Instrumentpanelet er heldigitalt LCD og har girindikator. Hele 190 mm fjæring foran og bak tar seg av det aller meste av dårlig underlag, og 23 liter tank gir bra rekkevidde. Raid-versjonen har ny grafikk, tåkelykter, høyere vindskjerm og sidevesker i aluminium. Veil. pris fra kr. 241.900,-.

Yamaha XT1200ZE Super Tenere / Raid Edition kan prøvekjøres på MC-messens Vårmønstring 2018
Yamaha XT1200ZE Super Tenere / Raid Edition kan prøvekjøres på MC-messens Vårmønstring 2018

I tillegg har Yamaha med seg følgende nyheter til MC-messens Vårmønstring:

  • Sport Touring FJR 1300
  • Hyper Naked MT-105P
  • Hyper Naked MT-125
  • Supersport YZF-R125
  • Sport Heritage SCR 950
  • Sport Touring Tracer 700

Tekstene er hentet fra MC-avisa 1-18/Norsk MC-katalog 2018. Alle priser er NOK og eks. lev.omk. Alle priser er fra kr. Forbehold om feil og endringer.

MC-messens Vårmønstring
5.-6. mai, p-plassen til Norges Varemesse
Gratis inngang!

Følg med på facebook for siste nytt »

Share this: