MC-nyheter: BMW

Nå er MC-sesongen 2018 i full gang i store deler av Norge. I denne artikkelserien presenterer vi årets nyheter fra de ulike MC-produsentene. Vi har valgt å ta for oss nyhetene for tung MC i alfabetisk rekkefølge (etter produsentenes navn). Noen av modellene var blant nyhetene i 2017, men hovedleveringen kom ikke før i år, så vi har tatt dem med i årets nyhetsoversikt.

Tekstene er hentet fra MC-avisa 1-18/Norsk MC-katalog 2018. Alle priser er NOK og eks. lev.omk. Alle priser er fra kr. Forbehold om feil og endringer.

BMW G310 R
Det vakte en viss oppsikt da BMW inngikk samarbeid med indiske TVS med sikte på å lage sykler med lite slagvolum, men erfaringen har vist at det var et fornuftig trekk. G 310 R er BMWs første sykkel under 500 cc siden 250ene på 60-tallet, og er den første modellen som indikerer en satsing på markeder i utvikling. G 310 R er en nett nakensykkel med en 313 cc ensylindret firetakter med bak-fram sylindertopp. Ytelsen er 34 hester effekt og 28 Nm moment. Rammen er stålrør med USD teleskopgaffel og aluminium svinggaffel bak. Bakdemperen er tradisjonell monodemper. En vekt under 160 kg og ABS-bremser som standard bør tiltale nybegynnere. Lav setehøyde betyr at den også passer for lave førere. Veil. pris kr. 55.190,-. Bilde, se øverst i artikkelen.

BMW R310 GS
Flere og flere produsenter inkluderer en liten adventuresykkel i modellutvalget, og det var ganske logisk for BMW å lage en GS-versjon av G 310 R. Sykkelen bruker linjeføring fra de større modellene, og motoren er den samme som sitter i G310 R – komplett med den typiske bak-fram sylindertoppen. Dette gir bedre massesentralisering og gjør det lettere å gjemme bort eksosrøret. Skivebremser med ABS er standard, og foran sitter en radialmontert firestempels kaliper. Fjæringen er langslag, 180 mm foran og bak sørger for kjørekomfort selv på dårlig vei. Rammen er en stålrørskonstruksjon hvor motoren er bærende enhet, noe som betyr lav vekt og stabilt chassis. Den nye G310 GS har 34 hester, og kan derfor kjøres med A2-førerkort. Vekten er behagelig lav – kun 169,5 kg kjøreklar. Veil. pris kr. 64.990,-.

BMW R310 GS kan prøvekjøres på MC-messens 2018
BMW R310 GS kan prøvekjøres på MC-messens 2018

BMW F750GS
GS-serien er utrettelig populær, men det er ikke alle som vil ha de største modellene. Med tanke på dem som ønsker noe mindre og mer letthåndterlig, har BMW tatt frem F 750 GS. Denne modellen har en ny parallelltwin på 853 cc som yter 77 hester, men momentet er på hele 83 Nm, og det er momentet som drar! Designet er typisk GS, komplett med nebb, men vindskjermen er noe mindre enn vanlig. Setet er romslig, og fjæringen er behagelig lang uten å være ekstrem. Doble skiver foran og ABS sørger for sikre nedbremsinger. Kraftoverføring til bakhjulet er med kjede. Sykkelen kan tilpasses de aller fleste, da man kan velge mellom tre seter i høyde fra 790 til 830 mm. F750 GS kan også leveres som A2. Veil. pris kr. 116.500,-. 

BMW F750GS kan prøvekjøres på MC-messens Vårmønstring 2018
BMW F750GS kan prøvekjøres på MC-messens Vårmønstring 2018

BMW K1600 Grand America
Det er neppe tilfeldig at BMW slipper Grand America samtidig som Honda slipper sin nye Gold Wing. Amerikanerne liker en spesiell stil på touringsyklene – det skal være litt mer flash og krom enn det europeerne foretrekker – og dessuten skal det være digert. Grand America henter det meste fra K 1600 Bagger. I praksis vil det si motor, chassis og det meste av karosserideler, men bakparten og utstyr er forskjellig. Mest synlig er den store toppkofferten med komfortabel ryggstøtte og det nye setet som er 30 mm høyere enn på Bagger. Fotbrett til fører er standard, vindskjermen er høy, revers letter jobben for fører, og veltebøyler tar støyten ved velt. Om alt dette er nok til å lokke kunder bort fra Gold Wing, det gjenstår å se. Veil. pris kr. 348.000,-.

BMW K1600 Grand America kan prøvekjøres på MC-messens Vårmønstring 2018
BMW K1600 Grand America kan prøvekjøres på MC-messens Vårmønstring 2018


I tillegg kommer det flere nyheter fra BMW til MC-messens Vårmønstring. Følg med! 

Tekstene er hentet fra MC-avisa 1-18/Norsk MC-katalog 2018. Alle priser er NOK og eks. lev.omk. Alle priser er fra kr. Forbehold om feil og endringer.

MC-messens Vårmønstring
5.-6. mai, p-plassen til Norges Varemesse
Gratis inngang!

Følg med på facebook for siste nytt »

Share this: