MC-trendene i 2019

29. – 31. mars var MC-bransjen samlet til messe på Lillestrøm. Da ble nyhetene for 2019 vist fram. Og det var hundrevis av dem.

Blant annet flere nye sportsmotorsykler med over 200 hestekrefters motor. Samtidig blir det lansert flere og bedre el-motorsykler. På utstyrsfronten betyr stil, design og snitt stadig mer.

Det er alltid vanskelig å si hvilke produktnyheter som er størst eller viktigst. Til det er smaken for delt. Men vi har trukket frem noen nyheter som vi tror vil bli lagt merke til i år, både på gata, på MC-messen og i salgsstatistikken.

BMW R 1250 GS Adventure kunne du se på MC-messen 2019. BMW er dessverre ikke representert på MC-messen Vårmønstring 4.-5. mai.
BMW R 1250 GS/BMW R 1250 GS Adventure

Dette er en videreutvikling av BMWs bestselger i adventure-klassen de siste ti åra, R1200 GS. Utfordringen for BMW-ingeniørene har altså vært å forbedre et konsept som i utgangspunktet har fungert svært godt. Modellen leveres i to søsken-varianter, med eller uten etternavnet Adventure. Motor og drivverk er det samme på begge variantene, men Adventure-syklene har større og bredere tank, tøffe veltebøyler og ser mer potent ut. Slagvolumet på den nye boxer-motoren er økt til 1250 ccm. Det gir naturligvis mer kraft (134 HK) og dreiemoment.

Photographer: KISKA
KTM 790 Adventure/KTM 790 Adventure R

Disse to KTMene er nært beslektet, akkurat som BMWene ovenfor. De er faktisk så godt som identiske, bortsett fra dekk, fjæringssystem og forskjermer. Under tanken maler det en hissig twin-motor på 70 kw/95 HK. Førermiljøet preges av en flott kjørecomputer med TFT 5” fargeskjerm som gir deg vitale data og kobles opp mot din smarttelefon. Anlegget er også forberedt for GPS-modul. KTM sier at de har utviklet de nye modellene for å tilfredsstille krav og forventninger som de har fått fra kundene sine. Disse syklene er seriøse og lettkjørte offroadere tilpasset tøffe kjøreforhold.

Se nye Honda CB 500 F på MC-messen.
Nye Honda CB 500 F var på MC-messen, men Honda er dessverre ikke representert på MC-messen Vårmønstring 4.-5. mai.
Honda CB 500 F

En av mange Honda-modeller som har fått oppgradert og mer moderne utseende i år. Vi la spesielt merke til de nye LED-lyktene og det topp moderne betjeningspanelet. Bakhjulsopphenget er også nytt av året, og gir bedre veigrep og kjøreegenskaper. Sekstrinns girkasse og 48 hestekrefter, driver CBen framover. Topphastigheten er 185 km/t. En allround street-bike for både korte og lange turer. På CB500F sitter du godt, og har kort vei ned til bakken. Først og fremst en sykkel for de som kjøper sin første tunge MC.

Suzuki Katana
Suzuki Katana er på vei til MC-messen Vårmønstring  4.-5. mai.
Suzuki Katana

Suzukis nye sport-doning stjal overskriftene da den ble lansert på Intermot motorsykkelutstilling i Köln i fjor høst. Nå er den på vei til MC-messen Vårmønstring på Lillestrøm. Årets Katana er en helt ny konstruksjon, men skal gi assosiasjoner tilbake til den originale Katana’n som ble vist for første gang på åttitallet. Den er litt retro i designet, men ikke la deg lure av det. Den har adoptert den meste av moderne MC-teknologi. Alu-rammen er den samme som på GSX-S 1000 serien, og motorens grunnkonstruksjon er den samme som på GSX-R1000 K5, en rekkefirer som yter 150 HK.

Husqvarna Svartpilen 701 ser du på MC-messen 2019.
Husqvarna Svartpilen 701 ser du på MC-messen Vårmønstring 2019.
Husqvarna Svartpilen 701

Med Svartpilen forsøker Husqvarna å få bedre feste i segmentet gatesykkel/flat-tracker. Svartpilen 701 har vært snakkisen på de utenlandske messene den har vært vist. Spesielt har det tøffe utseende høstet mange god-ord. Som søstermodellen Hvitpilen er den bestykket med en 700 ccm motor som det kan skremmes 75 HK/56 Kw ut av. Rammen er laget av høyverdig krommolybdenstål, fjæringen er fullt justerbar og den har Brembo-bremser med Boschs nyeste ABS-teknologi. Ride-by-wire, “slipper-clutch”, quickshifter og mye annet snacks er standardutstyr.

Harley-Davidson® LiveWire™
Harley-Davidson® LiveWire™
Harley-Davidson LiveWire

Det var mange som satte kaffen i halsen da det ble kjent at Harley-Davidson, av alle, hadde planer om å lage en elektrisk motorsykkel. Nå er den straks klar for markedet. Prisen starter på snaut 276.900 kroner, står det på HD sine norske nettsider. HD LiveWire skal gjøre 0 til 100 km/t på 3,5 sekunder – lydløst. Beregnet kjørelengde på en lading er nesten 18 mil. Sykkelen er fullpakket av moderne elektronisk teknologi, noe som preger førermiljøet. Designmessig ser den ut som en kraftig og rask motorsykkel, selv om mange mener den er litt for kantete og kraftig over bringen.

Prøvekjør årets MC-nyheter på MC-messen Vårmønstring 4.-5. mai på p-plassen til Norges Varemesse i Lillestrøm. 

 SE EVENTET PÅ FACEBOOK HER 

Share this: